sreda, 17. november 2021

Pelicon Time 2019

Peliconova časovna kapsula z letnico 2019 prinaša rženo vino - še vedno gre za stil piva, mimogrede. Gre za posebno pivo, ki je več kot eno leto odležalo v sodih tekile in potrpežljivo čakalo na pravi čas.
 
Time 2019 je kristalno jasnega telesa zlate barve, ki ga le za kratek čas pokrije manjša bela glava, od nje pa kmalu ostane le tanek obroček. Aroma, ki prihaja iz kozarca, je sicer nekoliko bolj nežnega značaja, a nikakor ne more skriti svojega tekilastega značaja. Zraven se pojavi še nekaj blagega sadnega pridiha ter zelo blago začinjen pridih. V začetku požirka prevlada sladkoba, ki ni pretirana, a je vseeno lepo prepoznavna. Nežno grenkoben priokus pa v finišu nadgradi ter tudi prekrije značaj tekile.
 
Peliconov Time iz leta 2019 ej srednjega telesa in zelo svilnatega občutka v požirku. Je kar lepo izrazitih lastnosti, ob vsem tem pa zelo konkretnih 12% ni skorajda nikjer zaznati. In kot celota tako deluje (presenetljivo) preprosto piten.   
 

Time 2019

Ajdovščina

Rženo vino

12%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → precej konkreten, kar lepo se je nalezel tekile, ampak ob vsem tem zelo piten, alkohol pa super skrit

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 98/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar