petek, 12. november 2021

Thirsty River Cherry Chocolate

Češnja in čokolada sta se že večkrat dokazali kot oldičen par. Zakaj pa temu ne bi bilo tako še v pivu? V pivovarni Thirsty River Brewing se ne bojijo nobenega izziva in tako je nastalo tudi to sladicasto pivo s kar zavidljivo stopnjo alkohola.
 
Cherry Chocolate je zelo temnega odtneka rjave, skorajda čisto črne barve, za kar lep čas pa ga zastre srednje velika bež obarvana glava. Aroma se od začetka prikrade sicer zelo nežno in počasi, toda slasoma razvije note piškotov, čokolade, nežnih sadnih pridihov (češnje) in nekal alkoholnega piša - najbolj pa tu izstopa čokolada, ki je kasneje kar konkretno prisotna. V požirku se srečamo z nežno sladkobo, ki jo dopolni rahlo kiselaksto-trpek občutek jagodičevja. Finiš je kar lepo grenkoben z nekaj praženega in kvasastega dodatka, vse to pa se nadaljuje še v konkreten pookus.
 
Pivska sladica iz bovške pivovarne je srednje nasitnega telesa, kot se za sladico spodobi, v požirku pa tudi pošteno pogreje s svojo ne tako nizko alkoholno stopnjo. Kot celota gledano je tako en kar konkreten zvarek. 
  

Cherry Chocolate

Bovec

Belgijski močni temni ale

11%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → malo bolj konkreten in močan, se to tudi začuti in kar pogreje - mogoče tako tudi ne pride sladkoba popolnoma do izraza

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar