torek, 16. november 2021

Zajc RIPA

Za svoj RIPA, ali R(ed) IPA, v pivovarni Zajc pravijo, da je "ustekleničen vrhunec slovenskega hmelja", ki je najbolj prepoznavna sestavina tega piva. V kombinaciji s pravim sladom, pa pivo tvori rdečkasto harmonijo.
 
RIPA je kar lepo motnikavega telesa in seveda imenu primerno rdečkasto-bakrene barve. Vrh kozarca pa kar za lep čas zasede velika in penasta glava, le malo umazano bele barve. V aromi se najprej v ospredje postavijo nežnejše hmeljne note, predvsem z vonjem borovcev ter kakšnim sladkim sadežem. Kasneje pa bolj pogumna postane tudi sladna stran z nekoliko piškotastim značajem. V požirku se postavlja srednja hmeljna grenkoba, kar precej travnato-zeliščno naravnana v občutku, ki jo poskupa nekoliko uravnovesiti zelo blaga sladkoba v ozadju. Dražeč in kar izrazit pookus pa še nekaj časa potraja. 
 
Zajc RIPA je pivo lahkotnega telesa in do neke mere tipičnega IPA značaja. Sladka komponenta je nekoliko bolj prikazana v aromi, medtem ko je v okusu precej bolj zeliščno naravnano.  

RIPA

Cerkno

Rdeči IPA

6,7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → dokaj preprost, malo bolj zeliščno izrazit, a se da spiti, čeprav malo preveč te zeliščne ostrine ostane na jeziku in v pookusu

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar