sobota, 6. november 2021

Loo-blah-nah Pumpkin Ale

November je v točilnico Loo-blah-nah prinesel tudi pravo jesensko pivo - bučni ale. Pivo, ki je posebej popularno v ZDA v času noči čarovnic, so v Loo-blah-ni zvarili s hokaido bučo in lepo bero božičnih začimb.    
 
Ta bučni zavrek je kar motne in zelo umazano bakrene barve, tanka bež glava, ki ga prekrije, pa hitro izgine in od nje ostane le tanek obroček. Aroma je nežno sladka, malo zelenjavna in nekoliko piškotasta, zraven pa se pojavijo še nežnejše začimbe. V požirku nas pozdravi izrazitejša sladkoba, piškotasto-karamelna, zraven pa se pridruži še nežnejša grenkoba. Sledi nekaj kiselkastega priokusa, v finišu pa srečamo kar poštene začimbe, ki se nadaljujejo še v pookus. 
 
Loo-blah-nski Pumpkin Ale je nekoliko bolj nasitnega, srednje polnega telesa, svilnatega občutka in z nekaj manj izrazito karbonacijo. Ob vsem tem pa kar lepo pokaže svoj začinjen značaj in bo tako bolj všeč tistim, ki so jim bližje začinjeni okusi.   

Pumpkin Ale

Ljubljana

Zelenjavno pivo

5,2%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → ni slab, sicer ne po mojem okusu, ampak se vseeno lepo spije, začimbe pa niso preveč izrazite 

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar