petek, 12. november 2021

Thirsty River Bivac Warmer

Malt Liquor, ameriška verzija močnih ležakov, ki je največkrat viden v filmih, ko si ga privoščijo v litrskih steklenicah, je prišel tudi do nas. Svojo verzijo tega piva so pripravili v Thirsty River Brewing, kjer je glavni pivovar prav američan. 
 
Bivac Warmer je kristalno jasnega telesa zlate barve, za kar nekaj časa pa ga prekrije srednje velika bela glava. Aroma, ki se prebije izpod pene, je zelo zadržana in povsem neizrazita - ponuja le lahkotno kruhast pridih z nekaj sladkega občutka, precej kasneje pa dobimo še malo alkoholnega pridiha. Požirek je v stilu arome ne pretirano izrazit - najprej srečamo nekaj nežne grenkobe, ki jo dopolni rahlo sladek priokus. Pookus pa še na kratko in nežno poleži v ustih.     

Čeprav je ta bovški zvarek s % alkohola kar visoko, pa je v svojem značaju precej preprost in (presenetljivo) nežen oz. ne pretirano izrazit. Ob požirku sicer tudi nekoliko pogreje s svojo toplino, ki pride do izraza - za nekatere bo preveč očitna, za druge ravno prava.
   

Bivac Warmer

Bovec

Ameriški močni ležak

9,1%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → sicer se ga da kar lahko spiti, ampak zaradi neizrazitega okusa pride kasneje do izraza le toplina alkohola

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar