sobota, 20. november 2021

HumanFish Oberlaibacher Bojan

Oberlaibacher Bojan je rdeči, dunajski ležak pivovarne HumanFish, katerega glavni junak je domač hmelj - kljub sladno zaznamovanemu stilu. Ta vloga je pripadla Aurori Bojan, ki je zrasla kar na terasi pivnice.
 
Pivo je stilu primerne rdečkasto-bakrene barve, srednje motnikavo telo pa je zastrto s srednje veliko in dokaj obstojna umazano belo peno. Aroma se prikrade na nežen način, najbolj izrazen pa je piškotast značaj v ospredju, zraven pa se skriva še kakšen karamelni dih. Srednja hmeljna grenkoba prevlada v začetku požirka, uravnovesi pa jo srednja sladkoba za zraven. Rahlo dražeč finiš pa le še napove lepo prikazan in zelo trajajoč pookus.
 
Oberlaibacher Bojan je lahkotnejši v telesu in lepo klasično ležakast v svojem karakterju (kar pomeni, da je Aurora Bojan dobro opravila svoje delo), ob tem pa ponuja malenkost već sladkobnega občutka, kot je to pri klasičnih ležakih.
   

Oberlaibacher Bojan

Vrhnika

Rdeči ležak

5,1%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → zelo lepo piten, klasične lager lastnosti pa nekoliko nadgradi piškotast sladni občutek

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar