četrtek, 25. november 2021

Rikon Rotacijska Flaša Porter

V Rotacijsko Flašo bodo v pivovarni Rikon zaprli posebna sezonska piva, ki bodo na voljo le za določen čas. Tako je v tem pozno jesenskem času svoje mesto v Rotacijski Flaši zavzel porter z lešnikovim značajem.

Sezonski porter je skorajda do popolnosti črne barve, tanjša bež obarvana glava, ki se ustvari na vrhu kozarca, pa tam ne preživi ravno dolgo časa. Že na prvi bežen vdih nas osvaja s precej izrazito lešnikovo aromo, ki popolnoma zavlada temu pivu. V požirku se najprej predstavi z nežnejšo, srednje izrazno hmeljno grenkobo, medtem ko lešnikovemu občutku z rahlo sladkobo sledi kar lepo pražen zaključek. Le-ta pa še nekaj časa tudi pusti svojo sled. 

Rikonov porter je srednjega telesa v požirku, za kar gre zahvala tudi kar nekoliko nižji stopnji karbonacije. Medtem ko je v okusu bolj zadržan in ne preveč izstopajoč, pa v aromi pokaže ves lešnikov karakter, ki ga premore.
 

Rotacijska Flaša Porter

Maribor

Desertni porter

6%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → simpatičen, preprost v požirku, a zelo sladicast v aromi - kar v redu

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar