sreda, 25. avgust 2021

Lobik/Maskeron Double Rimen

Lobikovo dvojno sodelovanje z dalmatinsko pivovarno Maskeron je rodilo tudi ta dvojni NEIPA, ki so ga začinili s hmelji Talus, Lotus in Lupomax Citra. Poimenovanje za ti dve sodelovalni pivi pa izvira iz njihovega hobija s katerim so se na začetku tudi zbližali (še pred pivovarskimi časi) - veslanje. 
 
Slovensko-hrvaški dvojni NEIPA je popolnoma motnega telesa, ki je blede pomarančne barve (kot pomarančni sok), za ne dolgo pa ga pokrije še bela puhasta glava. Aroma je prepojena s sladkimi stropskimi notami, nekaj citrusi za družbo, za dodate pa je še malo čigumijasta in smetanasta. Nežna grenkoba lahkotno poboža po jeziku skupaj s kar lepo zaznavno citrusno svežino, na koncu pa nam ponudi še nekaj sladkobe in rahlo poprast finiš požirka. Nežen po okus pa še nekaj časa poleži v ustih.
 
Double Rimen je lahkotnejši in svež zvarek, ki s seboj prinaša ves tropski značaj, ki smo ga vajeni iz NEIPA piv. vse skupaj ga tako dela zelo všečnega, osvežilnega in predvsem lahko pitnega. 
   
 

Double Rimen

Maribor
 
v sodelovanju z The Garden Brewery 
Dubrovnik (HRV) 

Dvojni NEIPA

8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → prava NEIPA zadeva, lpo piten, super aromatičen in zelo svež v požirku

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar