četrtek, 26. avgust 2021

Loo-blah-nah Lahka IPA

Pivovarna Loo-blah-nah se je prvič lotila tudi skorajda popolnoma brezalkoholnega piva, saj njihova nova Lahka IPA vsebuje le borih 0,7% alkohola - seveda, kot velja za vse njihove točene specialke, na voljo le v njihovi točilnici.  

Lahka IPA je izjemno motnikavega telesa in sicer umazano oranžno-rjave barve, srednje majhna bela glava, pa na vrhu ne vztraja prav dolgo. V aromi ponuja tipične IPA lastnosti - sicer nekoliko bolj nežne, a prijetno sladke sadne note, še najbolj se pokaže breskov značaj. Požirek je nežno grenkoben, nekoliko travnat in lahkotno zeliščen. V finišu je malenkostno poprasto dražeč in se tako nadaljuje tudi v pookus.

Skorajda brezalkoholni IPA je zelo lahkotnega telesa, čisto malenkostno vodenega. Je zelo preprost, ampak ob tem ponudi tudi dovolj karakterja - torej se lahko pričakuje tisto, kar normalno prinese IPA pivo, ampak brez šumenja v glavi, če je morda kakšen prazen kozarec več na mizi.

Lahka IPA

Ljubljana

Brezalkoholni IPA

0,7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → sicer bi raje klasični IPA, ampak je lepo piten in ponudi dovolj značaja, da ni tistega vodenega občutka brez karakterja

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar