sobota, 21. avgust 2021

Bergkonig's OL 43 - Hazy IPA

V pivovarni Tektonik so za trgovine Hofer zopet pripravili eno omejeno izdajo svojega zvarka, ki je na voljo "samo vsakič in nikoli več". Hazy IPA pod številko 43 so zvarili s hmeljem Citra, ki bo brez dvoma pivu podal tisti željeni sadni značaj. 

Številka #43 je kar lepo motnikavega telesa žareče oranžne barve, izgled pa dopolnjuje srednje velika bela glava, ki se kmalu začne izmikati. Izpod pene prihaja prijetna in sveža sadna aroma v kateri je moč prepoznati tako sladke kot tudi nekoliko bolj pogumne citrusne tropske sadeže. V požirku nežno podraži hmeljna grenkoba, samo toliko, da jo prepoznamo, družbo pa ji dela nekaj sadne sladkobe. Finiš pripade nežno dražečemu poprastemu značaju, ki skupaj s citrusnim priokusom popestri konec požirka. Trajajoč pookus pa nato še lepo pusti svojo sled. 

Bergkonig's Hazy IPA je lahkotnejšega telesa in zelo svežega značaja. Pivo ob vsem tem ponuja pravi "juicy" sadni občutek in s svojo osvežilnostjo morda zapelje tudi v bolj eksotične kraje.
 

Bergkonig's OL 43 - Hazy IPA

Ljubljana

NEIPA

6,3%

Kje naj ga iščem?


  • Tektonix (Ljubljana)
  • trgovine Hofer (po Sloveniji)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → lepo piten in zelo všečno saden - se lepo izkaže, odžeja in osveži

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar