sobota, 28. avgust 2021

Gold Istra Birca S Tartufi

Ekipa Gold Istra Tartufi, ki se je specializirala za ta kulinarični posebnež, se lahko od nedavnega pohvali tudi z lastnim pivom. Seveda, tudi pivo v sebi skriva tartufni značaj in sicer so ga zvarili z dodatkom tartufove arome.
 
Birca se pokaže v nekoliko motnikavi zlati barvi, tanka bela penasta glava, ki jo pokrije, pa ne traja ravno dolgo. V trenutku, ko približamo kozarec bomo zaznali precej izrazito in močno aromo tartufov, nekoliko gumasto, in le-ta povsem zavlada temu pivu. Na drugi strani je okus nežnejše grenkoben v začetku, v nadaljevanju pa postane malenkost bolj gumast, ampak s tem značajem ne pretirava. Zraven ponudi malo sladkobe, v pookusu pa je pošteno zeliščno-začinjeno-trpek.
 
Birca S Tartufi je zanimivo pivo lahkotnejšega telesa - na eni strani je izjemno izrazito in močno v aromi, na drugi pa dokaj nežno v okusu. Zaradi močne prisotnosti karakterja tartufov bo seveda najbolj po godu tistim, ki jim tartufi že sami po sebi lepo sedejo. Ostalim pa zna biti ravno ta lastnost kar malo preostra.    
 

Gold Istra Birca S Tartufi

 
za Gold Istra Tartufi 

Pivo z dodatki

6%

Kje naj ga iščem?


  • Restavracija Gold Istra (Sečovlje)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,8 / 5 → aroma je kar nekoliko preostra s tartufastim značajem, se pa drugače kar lepo pije in ni slab

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 5/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar