torek, 17. avgust 2021

Loo-blah-nah Kolibrij

Pipo v točilnici Loo-blah-nah je zopet zasedel en domač posebnež. Kolibrij je t.i. single hop pale ale, torej pivo, ki je zvarjeno le z eno samo sorto hmelja - v tem primeru je to Styrian Kolibri iz domačih logov. 
 
Kolibrij je kar motnikavega telesa in precej blede, mlečno rumene barve, tanka kremasta bela glava pa kar lepo posedi na vrhu kozarca. Aroma je v začetku nekoliko nežnejša, ponuja pa citrusne pridihe, malo bezga in nekaj svežine mete - celota deluje zelo vabljivo in všečno. Srednje nežna hmeljna grenkoba nekoliko podraži, limonasto-limetast občutek pa poskrbi za še večjo svežino v požirku. Nežnejši pookus pa nekaj časa še poleži v ustih.
 
Single hop Kolibrij je zelo lahkotnega telesa in zaradi svojega svežega okusa deluje izjemno osvežilno - še posebej bo temu tako v poletnih, vročih temperaturah, ko bo poskrbel, da bo žeja le še oddaljena misel. 

Kolibrij

Ljubljana

APA

4,8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → nežno citrusast priokus zelo lepo sede in res doda k svežini tega zelo lepo pitnega in okusnega zvarka

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar