ponedeljek, 9. avgust 2021

Lobik Next 14 Days Are Crucial

V pivovarni Lobik so 1. obletnico "lockdowna" obeležili s prav posebnim pivom, ki nosi ime najpogosteje slišanega in najbolj osovraženega stavka v tem času: "Naslednjih 14 dni je ključnih". Piva bomo vsi veliko bolj veseli, tem dvojnemu NEIPA zvarku pa svoj značaj podarita dobro poznana hmelja Mosaic in Galaxy.  

Pivo je na pogled seveda pravi pomarančni sok s svojo ekstra motno oranžno-zalto barvo ter večjo puhasto belkasto glavo, ki se kar hitro izmakne. Tudi aroma se nam ponuja s sadnim občutkom, kjer se kažejo sladke sadne note bolj tropskega značaja skupaj z nekaj citrusnega bonusa. Srednja grenkoba zelo razburka naše okuse, a ne pretirava, požirek pa zaključi kar suh in rahlo poprasto dražeč finiš. Še kar nekaj časa pa to pivo potem občutimo v pookusu.

Next 14 Days Are Crucial je NEIPA (sicer v dvojni dozi) kot ga ljubitelji Lobikovih piv od njih tudi pričakujejo. Povsem "juicy" v izgledu in aromi, v okusu pa nekoliko bolj grenkobno izrazit in predvsem brez kakšnega občutka alkohola. S takim pivom bi šlo tudi več kot pa samo 14 dni (samo vseeno raje ne).
 

Next 14 Days Are Crucial

Maribor

Dvojni NEIPA

8%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → piten, juicy, pravi NEIPA kot Lobiki znajo, a rahlo bolj konkreten v okusu - zakaj pa ne

(IZGLED: 5/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar