sreda, 11. avgust 2021

Advocatus Jakobovo Pivo

Jakobovo Pivo je klasičen, piten in preprost pale ale, ki so ga zvarili v pivovarni Advocatus posebej za planinsko kočo na Svetem Jakobu - oz. za vse žejne obiskovace, ki se potrudijo, da pridejo do njega. 

Pivo je lahkotno motnega telesa zlate barve, na vrhu pa za nekaj časa poleži še snežno bela glava. Nežni sladki sadeži (predvsem breskev) se kmalu prebijejo izpod puhsate pene in prijetno ter pogumno zapolnijo naše občutke, družbo pa jim dela v začetku bolj zadržan travnati pridih. Požirek zaznamuje srednje izrazna hmeljna grenkoba, ki je v svojem značaju kar dobro travnata. Rahlo poprast finiš pa na koncu napove še kar hmeljno izrazit in trajajoč pookus. 

Preprosta pitnost in osvežilen značaj sta glavni odliki Jakobovega Piva - v svoji snovi je res precej enostaven, a vseeno bo pivcu ponudil dovolj značaja. In kot tak bo nekaj ravno pravšnjega, da dobro odžeja na vrhu hriba.

Pepetov Lokavc

Škofja Loka

APA

4,8%

Kje naj ga iščem?


  • Planinska koča na Svetem Jakobu (Preddvor)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → pale ale kot pale ale, lepo se pije, je preprost in dobro odžeja

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar