ponedeljek, 16. avgust 2021

Pepetov Lokavc

V pivovarni Crazy Duck so za škofjeloško gostilno Pr' Pepet zvarili prav poseben belgijski ale. Zaradi lahkotnosti se ta stil piva imenuje tudi patersbier, ker so ga v samostanih menihi (patri) varili za sebe. V Škofji Loki pa ga najdemo pod imenom Pepetov Lokavc.

Svetli zlato rumeni Lokavc, ki je nekoliko motnega telesa, za krajši čas zakrije manjša bela penasta glava. V aromi bomo prepoznali tipičen belgijski dih, čeprav kar nežen, kjer se mešajo kvasaste in začinjene note. Tudi okus je v tem duhu - nežno grenkoben, malo kvasast in lahkotno začinjen, v finišu pa postreže še z rahlim kletnim, malenkost kiselkastim občutkom. Nežen pookus pa le še malo potraja v ustih. 

Škofjeloški patersbier je zelo lahkotnega telesa in preprostega značaja, v katerem pa vseeno dobimo tiste tipične belgijske lastnosti. Nežno kisekast občutek na koncu pa mu poda še dodatno svežino ter tako dobimo res lepo piten zvarek.


Pepetov Lokavc

Žiri
 
za Pr' Pepet 
Škofja Loka

Samostanski ale

4,8%

Kje naj ga iščem?


  • Pr' Pepet (Škofja Loka)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → preprost in zelo osvežilen, lepo piten z rahlo kiselkastim občutkom, ki da piko na i

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar